Specials

Onderstaande modules zijn aanvullende modules die goed aansluiten op de opleiding Konijnenwelzijn.

Module 6: Kruiden en Homeopathie

In module 6 staan kruiden en homeopathie centraal.
Kruiden worden al eeuwenlang gebruikt en het gebruik van planten om de gezondheid te behouden of te verbeteren groeit. Eind 19e eeuw begin 20e eeuw kan met behulp van nieuwe technologie├źn de werkzame bestanddelen van planten worden aangetoond. Ook konijnen zijn van nature planteneters en dol op kruiden. Tijdens de workshop bespreken we de werkzame stoffen, een aantal kruiden en de bereiding.  

Klassiek Homeopaat- RH (NVKH), Mascha Jansen legt uit wat homeopathie is en hoe homeopathie ingezet kan worden bij veelvoorkomende problemen bij konijnen. Denk hierbij aan gasbuik en oogontsteking. INSCHRIJVEN

 

Module 7: Konijnen koppelen

Konijnen zijn sociale dieren en daarnaast prooidieren. Dat houdt in dat konijnen van oorsprong altijd op hun hoede zijn en daarmee angstig kunnen overkomen. Het gedrag wordt vanaf de geboorte ontwikkeld en de omgeving waarin zij zijn opgegroeid heeft daar alles mee te maken. Konijnen hebben elkaar nodig voor de verzorging, voor het veilig voelen en voor het waarschuwen voor gevaren. En natuurlijk ... de voortplanting. Konijnen leven in de natuur in groepen en hebben een eigen territorium. Wanneer een soortgenoot van een andere groep het territorium ingaat wordt het weggejaagd. Vreemde zijn niet welkom! Dit is dan ook een van de oorzaken waarom niet alle konijnen elkaar direct accepteren. Deze workshop geeft inzicht in waarom koppelen soms lastig kan zijn en wat de succesfactoren zijn voor een goede koppeling. 

INSCHRIJVEN