Weblinks

Ons doel is om konijnen vitaal en fysiek gezond oud te laten worden. Theoretische kennis toetsen wij aan de praktijk voordat we kennis overdragen aan onze klanten. Wij zijn daarin kritisch en zorgvuldig. 
Om een samenwerking aan te gaan is het voor ons belangrijk dat de samenwerkingspartner niet alleen eenzelfde doel heeft maar ook kritisch is over de informatie die hij/zij naar buiten brengt. Daarbij vinden wij het belangrijk dat een konijn een konijn mag zijn en niet wordt gebruikt als speeltje of alleen wordt gezien als bron van inkomsten.
Regelmatig wordt ons gevraagd om een link uit te wisselen of een product aan te bieden.  Dit doen wij natuurlijk graag wanneer het product of dienst aansluit bij onze doelstelling.

Konijnen Trimmers

Bent u op zoek naar een betrouwbare konijnentrimmer die het konijnenwelzijn belangrijker vindt dan een perfect uiterlijk? Dan bent u bij onze erkende konijnentrimmers aan het juiste adres. Deze konijnentrimmers hebben bij het Konijnen adviesbureau de theorie gevolgd en verschillende opdrachten uitgewerkt. Daarbij zijn ze geslaagd voor het theorie- examen en een praktijk - examen. U kunt deze konijnenkappers vinden op de speciale website PD Konijnentrimmen. U herkent de trimmers aan dit logo.

 

Just Rabbits

Ilse Beumer, eigenaar van Just Rabbits is naast konijnentrimmer ook adviseur en docent. Ilse verzorgt o.a. in De Lutte de opleiding Konijnenwelzijn.

KHMJ Klassiek Homeopaat voor mens i.o en dier 

Mascha Jansen: "Het is belangrijk dat mens en dier de beste behandeling krijgen. Het welzijn van u of uw dier staan daarom centraal bij mij in de praktijk. Alle soorten klachten op lichamelijk en/of mentaal-emotioneel  niveau zijn homeopatisch te behandelen. Mens en dier, jong of oud, heet ik dan ook van harte welkom." KHMJ en het Konijnen Adviesbureau verzorgen samen de workshop Kruiden en Homeopathie (module 5)

Dierenacademie

De Dierenacademie is het adres voor het met zorg vakkundig trimmen van uw hond, kat en konijn. Alle kleine en middelgrote rassen en kruisingen zijn welkom. De Dierenacademie verzorgt het praktijkgedeelte van de opleiding PD Konijnentrimmen

 

De Groene Os

Oerkracht uit de natuur 

De Groene Os maakt natuurlijke voedingssupplementen en uitwendige verzorgingsproducten voor dieren.

De Groene Os is al tientallen jaren een autoriteit als het om dierenwelzijn gaat. Zij maken hun producten voor dierenbezitters die het welzijn van hun dier met natuurlijke middelen willen ondersteunen en die daarin alleen genoegen nemen met de beste kwaliteit. 

Ze hebben als enige een aparte konijnenlijn.

Huisdierencentrum Haarlem

Op de site van het Huisdierencentrum Haarlem kunt u alles vinden over de verzorging en voeding van huisdieren, (sier)vogels, vissen en pluimvee. Er worden regelmatig lezingen, workshops of themamiddagen georganiseerd voor jong en oud. Dit zijn educatieve activiteiten, gericht op dierwelzijn, verzorging en gedrag. Het huisdierencentrum organiseert 1 x per jaar een Konijnenmiddag waarbij wij aanwezig zijn om aan de jonge (toekomstige) verzorgers informatie te geven over konijnen. 

Knaagdierencentrum Poelgeest

Het knaagdierenopvang ‘Poelgeest’ bevindt zich in Warmond. Zij zorgen voor opvang en herplaatsing van o.a. konijnen, cavia’s, hamsters, etc. Als u opzoek bent naar een leuk konijn of knaagdier, kom dan eens kijken bij knaagdierenopvang ‘Poelgeest’.  Ook voor vakantieopvang kunt u bij hen terecht. In een koele omgeving worden uw konijnen met liefde verzorgd. Graag eerst bellen voor een afspraak! Bij het Knaagdierencentrum geven wij ook workshops waarvoor u zich kunt aanmelden.

Rabbits Holiday

Een vakantieverblijf voor uw konijnen in Aartswoud! Grote ren met bijbehorend royaal verblijf. Dagelijks liefdevolle verzorging, onbeperkt vers hooi en groente.

Levende Have

Landelijk kennisnetwerk over boerderijdieren waaronder het konijn!

Konijnenopvang Hillegom

Al sinds 2005 actief! Alle konijnen waar afstand van gedaan wordt, of konijnen die op straat zijn gevonden, zijn bij konijnenopvang Hillegom welkom. Na castratie, de nodige prikjes en koppeling aan een vriendje plaatsen zij de konijnen weer uit. Als u op zoek bent naar een leuk koppel, of een vriendje voor uw konijn. Dan kunt u uw konijn bij hen laten koppelen.

Konijnenopvang Het Knabbelhuis

Het Knabbelhuis vangt jaarlijks honderden dakloze konijnen op afkomstig van de Dierenambulances en van particulieren uit heel Nederland die er niet meer voor willen of kunnen zorgen.  Hun motto is “bezint eer ge begint en geef  tweedehandskonijnen een tweede kans”!

Gedragstherapie

Wanneer een advies van ons geen of onvoldoende resultaat geeft dan verwijzen wij door naar een gedragstherapeut van Tinley.

Een ervaren en gediplomeerd gedragstherapeut observeert en analyseert het gedrag van uw konijn. Aan de hand van die bevindingen en een gesprek met u komt de therapeut tot een diagnose en een advies. Als medische oorzaken (mede) een reden zijn van het probleemgedrag, adviseert de therapeut nader onderzoek door een dierenarts. Pas na deze grondige analyse wordt er een therapie ingezet die op maat gemaakt is voor u en uw konijn.