Weblinks

Ons doel is om konijnen vitaal en fysiek gezond oud te laten worden. Theoretische kennis toetsen wij aan de praktijk voordat we kennis overdragen aan onze klanten. Wij zijn daarin kritisch en zorgvuldig. 
Om een samenwerking aan te gaan is het voor ons belangrijk dat de samenwerkingspartner niet alleen eenzelfde doel heeft maar ook kritisch is over de informatie die hij/zij naar buiten brengt. Daarbij vinden wij het belangrijk dat een konijn een konijn mag zijn en niet wordt gebruikt als product.
Regelmatig wordt ons gevraagd om een link uit te wisselen of een product aan te bieden.  Dit doen wij natuurlijk graag wanneer het product of dienst aansluit bij onze doelstelling. Neem gerust contact met ons op!

Schuilhokken bij Omlet

Op zoek naar duurzame schuilhokken? Dan is het Zippi schuilhok ideaal. Het hok is voorzien van 2 ruime openingen en is gemaakt van plastic. Dit materiaal is eenvoudig schoon te maken en daarmee erg hygiënisch. Wij gebruiken de schuilhokken voor onze (zorg)hotelgasten. Na vertrek kunnen we ze wassen en ontsmetten. Ook op zoek naar een voordelig schuilhok? Bestel ze dan door gebruik te maken van deze Link

Ook leuk zijn de TUNNELS. De meeste konijnen kunnen er doorheen. Let op! Niet geschikt voor grote rassen, zoals de Vlaamse reus en de Franse Hangoor.

Konijnen Trimmers

Bent u op zoek naar een betrouwbare konijnentrimmer die het konijnenwelzijn belangrijker vindt dan een perfect uiterlijk? Dan bent u bij onze erkende konijnentrimmers aan het juiste adres. Deze konijnentrimmers zijn opgeleid om konijnen op een diervriendelijke manier te trimmen. U herkent de trimmers aan dit logo. Kijk voor meer informatie op de website

 

Just Rabbits

Ilse Beumer, eigenaar van Just Rabbits is naast konijnentrimmer, gedragstherapeut en docent. Ilse verzorgt o.a. in De Lutte de opleiding Konijnenwelzijn, is praktijkdocent van de opleiding Konijnenverzorger en van de opleiding PD Konijnen trimmen.

Konijnencentrum Famke

Konijnencentrum Famke is een perfecte locatie om uw konijnen te brengen tijdens uw vakantie. Zij bieden ruime verblijven en deskundige zorg. Ook voor advies en vachtverzorging kunt u terecht bij Konijnencentrum Famke. 
Irene van den Aar is ook 1 van onze praktijkdocenten van de opleiding Konijnenverzorger

Stichting Dierenlot

Nog veel te veel dieren in Nederland leiden een buitengewoon beroerd bestaan. Ze worden opgesloten in veel te kleine hokken, soms ernstig mishandeld, op straat gezet of gewoon maar aan hun lot overgelaten.

Stichting DierenLot trekt zich het lot van deze dieren erg aan en wil ze graag helpen. 

Konijnenopvang Hillegom

Al sinds 2005 actief! Alle konijnen waar afstand van gedaan wordt, of konijnen die op straat zijn gevonden, zijn bij konijnenopvang Hillegom welkom. Na castratie, de nodige prikjes en koppeling aan een vriendje plaatsen zij de konijnen weer uit. Als u op zoek bent naar een leuk koppel, of een vriendje voor uw konijn. Dan kunt u uw konijn bij hen laten koppelen.

KHMJ Klassiek Homeopaat voor mens i.o en dier 

Mascha Jansen: "Het is belangrijk dat mens en dier de beste behandeling krijgen. Het welzijn van u of uw dier staan daarom centraal bij mij in de praktijk. Alle soorten klachten op lichamelijk en/of mentaal-emotioneel  niveau zijn homeopatisch te behandelen. Mens en dier, jong of oud, heet ik dan ook van harte welkom." KHMJ en het Konijnen Adviesbureau verzorgen samen de workshop Kruiden en Homeopathie (module 5)

Rabbits Holiday

Een vakantieverblijf voor uw konijnen in Aartswoud! Grote ren met bijbehorend royaal verblijf. Dagelijks liefdevolle verzorging, onbeperkt vers hooi en groente. Ook kunt u bij Jacqueline terecht voor de vachtverzorging van uw konijn. Jacqueline is erkend PD Konijnen Trimmer! Uw konijn is dan ook in goede handen. 

De Groene Os

Oerkracht uit de natuur 

De Groene Os maakt natuurlijke voedingssupplementen en uitwendige verzorgingsproducten voor dieren. De Groene Os is al tientallen jaren een autoriteit als het om dierenwelzijn gaat. Zij maken hun producten voor dierenbezitters die het welzijn van hun dier met natuurlijke middelen willen ondersteunen en die daarin alleen genoegen nemen met de beste kwaliteit. 

 

Huisdierencentrum Haarlem

Op de site van het Huisdierencentrum Haarlem kunt u alles vinden over de verzorging en voeding van huisdieren, (sier)vogels, vissen en pluimvee. Er worden regelmatig lezingen, workshops of themamiddagen georganiseerd voor jong en oud. Dit zijn educatieve activiteiten, gericht op dierwelzijn, verzorging en gedrag. 

Knaagdierencentrum Poelgeest

Het knaagdierenopvang ‘Poelgeest’ bevindt zich in Warmond. Zij zorgen voor opvang en herplaatsing van o.a. konijnen, cavia’s, hamsters, etc. Als u opzoek bent naar een leuk konijn of knaagdier, kom dan eens kijken bij knaagdierenopvang ‘Poelgeest’.  Ook voor vakantieopvang kunt u bij hen terecht. In een koele omgeving worden uw konijnen met liefde verzorgd. Graag eerst bellen voor een afspraak! 

Levende Have

Landelijk kennisnetwerk over boerderijdieren waaronder het konijn!

Gedragstherapie

Wanneer een advies van ons geen of onvoldoende resultaat geeft dan verwijzen wij door naar een gedragstherapeut van Tinley.

Een ervaren en gediplomeerd gedragstherapeut observeert en analyseert het gedrag van uw konijn. Aan de hand van die bevindingen en een gesprek met u komt de therapeut tot een diagnose en een advies. Als medische oorzaken (mede) een reden zijn van het probleemgedrag, adviseert de therapeut nader onderzoek door een dierenarts. Pas na deze grondige analyse wordt er een therapie ingezet die op maat gemaakt is voor u en uw konijn.