Advies bij gedragsproblemen

Gedragsproblemen zoals agressie bij het voeren, rondjes blijven draaien om uw benen, bakjes door de lucht gooien," rijden" op alles en iedereen komen regelmatig voor bij konijnen. Vaak ligt de oorzaak in het niet kunnen uiten van natuurlijk gedrag. Om te onderzoeken waarom uw konijn bepaald gedrag laat zien en hoe u dit kunt "oplossen" geven wij graag advies.

Jessica komt, indien gewenst, bij u thuis om uw konijn(en) te observeren. Zij stelt u verschillende vragen en na haar bezoek ontvangt u een eerste advies. Dit advies wordt ook op papier gezet zodat u het nog eens rustig na kunt lezen.

Themabijeenkomst

Het Konijnen Adviesbureau verzorgt verschillende lezingen over konijnenwelzijn op scholen en dierenartspraktijken. Het thema van de lezing wordt in overleg met ons bepaald of u kunt kiezen uit verschillende lezingen zoals "Gedraag je!", "Voedingsfouten", "Leefomgeving". Wilt u meer informatie over de thema's of weten wat voor mogelijkheden er zijn voor uw organisatie, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Konijnenkapper/ Vachtverzorging

Gediplomeerd konijnenkapper.  Bij ons kunt u terecht voor de vachtverzorging van uw konijn. Heeft u een langharig konijn en hulp nodig bij de vachtverzorging, dan komen wij bij u thuis de vacht verzorgen. Let op! Ook hier gaat het konijnenwelzijn voor op de perfecte "look". Wanneer een konijn niet gewend is aan vachtverzorging, dan moet dit rustig worden opgebouwd, het liefst in een vertrouwde omgeving. Daarom komen we bij u thuis uw konijn verzorgen. Mocht u de verzorging in de toekomst zelf willen doen, dan leggen wij dit graag aan u uit. Kijk hier voor onze actuele prijzen!.

Boeken

Bij het konijnen adviesbureau kunt u verschillende boeken bestellen.

Schuilhok

Een konijn vindt het belangrijk om te kunnen schuilen en heeft een natuurlijke behoefte om te knagen. We hebben speciale schuilhokken voor zowel kleine als grotere rassen te koop. Deze hokken worden door de konijnen gebruikt als schuil- en klimhok. Daarnaast kunnen de konijnen ook lekker aan de hokken knagen. Kijk hier voor onze actuele prijzen!

Fotogalerij: schuilhok

Konijnenhotel

In de schoolvakanties vangen we maximaal 6 konijnen op. De konijnen worden all-inclusive verzorgd. Dat houdt in dat u alleen uw konijnen hoeft te brengen en wij verzorgen hok, ren en voldoende eten en drinken. Natuurlijk maken we wel afspraken over eventuele bijkomende kosten voor een plosteling bezoek aan een dierenarts.

Lees hier onze algemene voorwaarden

Fotogalerij: Logees