Onderzoeken

Hieronder staat een overzicht van enquêtes die bijdragen aan onderzoek met als doel, het verbeteren van het konijnenwelzijn. 

 

___________________________________________________________

 

Onderzoek naar "konijnkundig" dierenarts

Wij ontvanger regelmatig vragen/ opmerkingen over dierenartsen. En wat ons opvalt is dat voor iedereen andere criteria belangrijk zijn. Waar selecteert u uw dierenarts op? Wat vindt u belangrijk?

En wanneer u op bezoek gaat bij een konijnkundig dierenarts, wat is dan uw verwachting?

Help ons meer inzicht te krijgen in wat u belangrijk vindt. Tot 15 september 2022 kunt u ons uw mening geven door het invullen van de enquete. 

Alvast bedankt!

 

Enquête Konijnkundige DA!

 

 

___________________________________________________________

Onderzoek naar konijnen en warmte

Voor en tijdens de extreme warmte ontvingen we veel vragen van bezorgde konijnenverzorgers. Op internet en in de media was er veel aandacht voor de hitte. Op sommige pekken in het land liepen de temperaturen op tot 40 graden! En dat is extreem voor ons landje. 

Om de verontruste konijnenverzorgers te informeren hebben we op zondag 17 juli live een lesje gegeven via Facebook. Nu is het weer koeler en we zijn benieuwd hoe de konijnen 19 juli 2022 de dag zijn doorgekomen. 

Wat kunnen wij hiervan leren in het belang van het konijnenwelzijn? Op 21 juli zijn Irene van Konijnencentrum Famke, Angeline van De Konijnenkenner, Carin van Running bunny's, Helma van Konijnenopvang Hazel , Antoinette van DOA en Inge bij elkaar gekomen om hun bevindigen te delen. 

 

De uitkomst en tips over konijnenwelzijn tijdens extreme dagen, is gedeeld in een informatieve brief zodat u een handvat heeft om uw konijnen te verzorgen tijdens extreme dagen. 

___________________________________________________________

Onderzoek naar kennis van een konijneneigenaar

Esther en Anouk zitten in het eerste jaar van de opleiding Diergezondheid en Management aan het Aeres Hogeschool in Dronten. Zij hebben onderzoek gedaan naar de aanwezige kennis van een (toekomstig) konijneneigenaar en willen weten welke voorbereidingen een toekomstig konijneneigenaar neemt. 

_________________________________________________________

Onderzoek naar vechtgedrag

Hebben uw konijnen gevochten en wilt u meedoen aan ons onderzoek om achter de oorzaak van het vechten te komen? Dan vragen wij u om mee te doen aan de enquête. Alvast bedankt!

 

Enquête vechtgedrag!

___________________________________________________________

Onderzoek naar blaasproblemen

Regelmatig krijgen wij vragen over blaasproblemen bij konijnen. Konijnenverzorgers maken zich zorgen over blaasgruis, sludge en het vinden van kleine plasjes door het huis. Soms is er al een vorm van urinebrand te zien. Bij een bezoek aan de dierenarts wordt een foto genomen en een blaassteen of blaasgruis gevonden. De dierenarts spoelt de blaas en er wordt speciaal voer geadviseerd. 

Wij zijn erg nieuwsgierig wat de oorzaak is van de toenemende klachten mbt blaas. We hebben theoretisch onderzoek gedaan en proberen de theorie aan de praktijk te toesten door konijnenverzorgers die een konijn hebben met blaasproblemen op te roepen om de enquete in te vullen.
Ook een konijn met blaasproblemen? Vul dan de enquete in. Alvast bedankt!

Enquête blaasproblemen!

___________________________________________________________

Onderzoek naar baarmoederkanker

Veel konijnenverzorgers vragen aan ons of ze hun konijn preventief moeten laten castreren om zo baarmoederkanker te voorkomen. Anderen twijfelen omdat ze angstig zijn voor de gevolgen van een narcose. Op veel sites staat dat 80% van de konijnen die 6 jaar zijn baarmoederkanker hebben. De verwijzingen zijn helaas niet gebasseerd op actuele onderzoeken en omdat wij niet voor het snijden in gezonde lichamen zijn doen we nieuw onderzoek en zijn we verschillende onderzoeken gestart. 

Inmiddels hebben we al veel informatie ingewonnen door het lezen van onderzoeksverslagen en het volgen van cursussen. Op dit moment zijn we zo ver dat we een praktijkonderzoek aan het voorbereiden zijn. Omdat dit veel geld kost, zijn we op zoek naar sponsoren. Wilt u meehelpen met dit praktijkonderzoek, neem dan contact met ons op via info@konijnen-adviesbureau.com