Knip je eigen konijn

Speciaal voor konijnenverzorgers die hun eigen langharig konijn willen trimmen!

Irene van der Aar, van Konijnencentrum Famke en Ilse Beumer van Just rabbits bieden een workshop aan voor iedereen die wil leren hoe ze de vacht van hun eigen konijn kunnen onderhouden. 
 
Een langharig konijn heeft zelf niet gekozen voor lang haar. Deze vacht is geheel afhankelijk van de verzorging door de mens. Irene en Ilse hebben veel ervaring in het verzorgen van vachten van konijnen. Zij geven de praktijklessen aan toekomstige konijnentrimmers (PD Konijnentrimmen) en trimmen zelf ook vele konijnen in hun salon. 
Omdat de meeste konijnen het reizen van en naar de trimsalon geen pretje vinden is het nu ook mogelijk om zelf te leren timmen.
 
Bij Konijnencentrum Famke is de workshop verdeeld over twee dagen die de cursist inplant met de docent. De eerste les duurt ongeveer 1,5 tot max 2 uur.
De konijnenverzorger neemt het konijn mee naar de les in een reismandje. Aangekomen staat er een ruime ren met wat lekkers klaar voor het konijn. De cursist krijgt uitgelegd hoe de trimmaterialen worden gebruikt en er wordt uitgelegd waarom het belangrijk is om zo veel als mogelijk stress bij het konijn tijdens het trimmen te voorkomen. 
 
Tussen de eerste les en de tweede les zitten een aantal weken. 
Bij de tweede les wordt aan de konijnenverzorger gevraagd waar ze tegenaan zijn gelopen tijdens het trimmen van hun konijn. De docent zal de vragen beantwoorden en nog een deel van de les geven.
 
 
Na deze twee lessen is de konijnenverzorger in staat om zelf de vacht van het eigen konijn te onderhouden. Nu hoeft het konijn niet meer te reizen en kan de konijnenverzorger tijdig helpen de vacht van het konijn te verzorgen.