Natuurlijke middelen

Een digitale workshop over het toepassen van natuurlijke middelen bij konijnen. De workshop duurt ongeveer 2  uur en we gebruiken daarvoor het programma Teams. Om een leuke interactie te houden is er per workshop een maximale deelname van 12 personen.

Tijdens deze workshop bespreekt Jessica de meest succesvolle natuurlijke middelen die zij de afgelopen jaren heeft toegepast op haar konijnen. 

"Ik ben opgegroeid met grootmoeders "middeltjes" en ben gewend om deze van kinds af aan te gebruiken. Ook heb ik de wereld afgereisd op zoek naar meer kennis over specifieke middelen die de gezondheid ondersteunen en helpen ziektes te voorkomen. Zo ben ik bijvoorbeeld de werking van groene thee meer gaan waarderen na mijn reis naar Sri Lanka waar ik de theeplantages heb bezocht. In China ben ik op zoek gegaan naar specifieke kruiden voor de blaas en mij laten voorlichten door lokale artsen. Waarom ik natuurlijke middelen waardeer? In Equador werd ik "in the middle of nowhere" ziek en er was geen dokter of ziekenhuis in de buurt. Ik ben door een lokale stam voorzien van een bijzondere thee, samengesteld uit planten vanuit het oerwoud. Ik was binnen twee dagen van mijn klachten af. Ik besefte mij wederom hoe de natuur ons kan helpen en zo ook onze konijnen."
Let op! Ook voor deze workshop geldt dat bepaalde middelen alleen kunnen worden toegepast in samenwerking met een (holistiche) dierenarts.  

Workshop

Deze workshop is voor iedereen die graag meer wil weten over het gebruik van natuurlijke middelen die geschikt zijn voor konijnen. 

Kijk in de agenda voor de eerstvolgende workshop
 

Inhoud

De onderstaande groepen van middelen worden besproken. We staan stil bij het gebruik, de kosten en de werking van de middelen. Dit doen wij in de vorm van casüistiek. 

 

  • Kruiden 
  • Thee
  • Poeders
  • Zalven
  • Overig