Voedingsvragen

28-11-2021 09:43

Op facebook en Instagram hebben we verschillende vragen gesteld, met als doel ... de konijnenverzorger laten nadenken. Want gezonde voeding is niet zo eenvoudig, ofwel zwart/wit. Het is dan ook mooi om te lezen dat een aantal konijnenverzorgers kritische vragen stellen onder de posts. Want dat is waar wij voor staan! Wees kritisch wanneer iemand iets beweert.

Zeker wanneer het gaat over de gezondheid van onze konijnen. Konijnen die voor een groot deel afhankelijk zijn van de zorg van mensen.  

 

Ons wordt regelmatig gevraagd om advies te geven over voeding. 

Jessica is ortomoleculair voedingsdeskundige en heeft verschillende cursussen gevolgd aan de OU en Wageningen universiteit over voeding en gezondheid. "Ik kijk steeds kritischer naar beweringen en stellingen die te vinden zijn op het internet over konijnenvoeding en onderzoek waar deze beweringen op gestoeld zijn".

Graag gaan we in gesprek met iedereen die een mening heeft over onderstaande beweringen. Dit doen wij via een teamsmbijeenkomst op 12 januari 2022 om 20:00 uur. Ter voorbereiding op deze bijeenkomst ontvangt u een artikel over voeding gepubliceerd op een website van een konijnkundig dierenarts en infomatie van een voedingsleverancier.

Kosten voor deze bijeenkomst zijn € 10,- en worden geheel besteed aan onderzoek en kennisdeling over konijnenwelzijn. Voor (oud)cursisten van de opleiding Konijnenverzorger zijn de bijeenkomsten gratis te volgen. Aanmelden gaat eenvoudig. Stuur een email naar info@konijnen-adviesbureau.com met als onderwerp "aanmelding voeding". Na aanmelding ontvangt u binnen 2 dagen een uitnodiging voor Teams en een Tikkie. Graag tot 12 januari!