Tijd voor de kapper

04-04-2023 08:26

Nu het mooie weer eraan komt raken konijnen in de rui. Wanneer de losse haren niet tijdig worden verwijderd komen de haren in de klit en niet lang daarna ontstaan er viltplekken. Vilt is voor een konijn een pijnlijke aangelegenheid en het is dan ook erg belangrijk om vilt te voorkomen door tijdig naar de trimsalon te gaan. Wanneer een konijn is vervilt, wacht dan niet met het maken van een afspraak bij een salon in de buurt Besef dat het konijn pijn heeft en graag van het vilt af wil. In de meeste gevallen wordt het vilt van de huid geschoren. Daarbij wordt zo veel als mogelijk haar gespaard. Na de trimbeurt is het konijn van de trekkende vacht af en zal weer heerlijk kunnen genieten van het mooie weer!. De meest konijnen zijn dan ook heerlijk bewegelijk wanneer ze zijn getrimd. 

Let op! Buitenkonijnen die worden geschoren, moeten tijdelijk binnen blijven wanneer de temperatuur buiten onder de 17 graden is. Dit om onderkoeling te voorkomen. 

U kunt ook een workshop volgen (module 5) om zelf de vacht van uw konijnen te verzorgen. Kijk in de agenda voor de eerstvolgende workshop.