misstanden Chews&Nibbles

23-07-2022 11:22

Ook ik word bevraagd over de misstanden bij Chews&Nibbles.

Omdat ik niet veroordeel maar wel oordeel ben ik van mening dat veel mensen weten dat Chews&Nibbles samenwerkt met fokkers. Daar hebben zij zelfs over gecommuniceerd. De desbetreffende fokker is ook opgeleid als konijnendeskundige door Bernice Munz, zoals meer eigenaren van bedrijven die een relatie hebben met Jouwkonijn, dat weer een partner is van Chews&Nibbles. De beschuldigingen over dierenleed in het pension is iets waar ik mij dan ook meer zorgen over maak. 

Ik ben op het internet gaan zoeken en vond verschillende meldingen van misstanden bij Chews&Nibbles. Ik denk dan altijd … waar rook is … Ik heb een berichtje ontvangen van Ilse Pos, die laat weten te wachten op een uitnodiging voor de hoorzitting en een konijnendeskundige laat weten dat Bernice contractueel niets mag uiten over misstanden, maar er niet voor niets is weggegaan.

Omdat ik niet commercieel ben ingesteld, konijnen niet fok voor het geven van lessen, konijnen niet versleep van locatie naar locatie voor het geven van voorlichting/opleidingen en ik graag onafhankelijk wil blijven, werk ik bewust niet met voedingsfabrikanten of (bovenstaande) bedrijven samen.

Ik houd mij dan ook graag afzijdig en laat de veroordeling over aan de rechtelijke macht.

Jessica Sluis