Konijnenhotels vol!

20-01-2023 09:49

Het is koud en we zitten nog in de winter, maar de vakantieperikelen zijn weer in volle gang en dat merken wij. De run op beschikbare plekjes voor de zomervakantie in de verschillende professionele konijnenhotels is in volle gang! Een aantal zit dan ook vol!

Heeft u al een plek voor uw konijnen gevonden? Er zijn ook verschillende konijnenopvangen die vakantieopvang bieden. Bij het onderbrengen van konijnen in een opvang helpt u de opvangdieren. 

Zeker nu de zomers erg warm kunnen worden is het belangrijk dat uw konijnen in de zomer niet oververhit raken. Voor de konijnen die thuis worden verzorgd door een oppas is het dan ook belangrijk dat er goede controle plaatsvindt. De konijnen altijd in de schaduw kunnen liggen, voldoende water hebben en niet oververhit raken. In de konijnenhotels wordt dan ook extra aandacht gegeven aan de konijnen die last ondervinden van de warmte. Er zijn inmiddels ook hotels met airconditioning. Heeft uw konijn in de zomer last van de warmte? Geef dit dan door aan de verzorger van uw konijn(en), zodat daar extra rekening mee kan worden gehouden. Succes met de voorpret van uw vakantie!

Wanneer een konijnenhotel het keurmerk heeft van Stichting Konijnen Belangen dan geeft dat aan dat ze aan alle regels voldoen.