Happy konijn

19-04-2017 14:57

Vandaag in het nieuws: Tienduizenden huiskonijnen doodongelukkig

Dibevo, de brancheorganisatie in de huisdierenbranche en de Dierenbescherming slaan handen in een voor een gelukkiger leven van het konijn.

Dierenbescherming:  "Wij hebben natuurlijk altijd kritisch gekeken naar de verkoop van dieren. Maar we moeten realistisch zijn. De dierenwinkel is de eerste plek waar we mensen kunnen voorlichten.

"We willen geen impulsaankopen meer", zegt De Klerck.

Lees hier het artikel van de NOS

Stichting Konijnenbelangen zet vraagtekens bij de kennis van de verkopers in de winkels en is al geruime tijd met een actie bezig om winkels te belonen die geen konijnen meer verkopen. Zie eerder artikel.

Ook zet de Sopha Vereeniging zich in voor het huiskonijn en is er in opdracht van deze vereniging door T. Hoevenaar en M. Mulder onderzoek gedaan naar de beweegredenen om een huisdier individueel te huisvesten. 

Daarbij is in januari 2017 bekend gemaakt dat de Dierenbescherming en Universiteit Utrecht starten met een onderzoek naar het welzijn van het konijn.

 

 

Veel actie, maar wat is nu uiteindelijk het doel? Gezonde, gelukkige konijnen? De kennis is  bij de verschillende organisaties aanwezig alleen wordt er niet of nauwelijks geinvesteerd in opleidingen. Hoe gaan we dit gezamelijk oplossen? Dat is wat ons betreft de hoofdvraag!