Themabijeenkomst/ Lezingen

Konijnen, ze hebben mijn hart gestolen. En omdat ik graag alles van deze geweldige dieren wil weten doe ik veel onderzoek, volg opleidingen, lees boeken... alles om erachter te komen hoe we samen deze dieren een mooie toekomst kunnen bieden. Graag deel ik mijn kennis via lezingen. Op een congres, in de klas, op een evenement en natuurlijk in de opvang, asiel of boerderij... Nodig mij uit... bepaal het onderwerp en samen stellen we een datum vast.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

De lezingen worden ondersteund door videobeelden en fotomateriaal afkomstig vanuit onze praktijk. Wilt u meer informatie over de thema's of weten wat voor mogelijkheden er zijn voor uw organisatie, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

 

Boeken

Bij het konijnen adviesbureau kunt u verschillende boeken bestellen.

De boeken zijn ook te koop bij Just Rabbits en Konijnencentrum Famke

ISBN/EAN 97 890 8341 71 03

Advies

Wilt u advies over uw konijnen, dan kan dat op twee manieren. De eerste is een advies op basis van een gemiddeld konijn. Wilt u dat ik specifiek uw konijn bestudeer en een gericht advies schrijf dan kan dat natuurlijk ook. Kijk naar onze tarieven voor de gevraagde vergoeding. 

Privéles

Wilt u meer leren over konijnen gezond houden of wilt u leren hoe u de vacht van uw konijn zelf kunt onderhouden, neem dan contact met ons op voor een privéles. In uw eigen tempo leert u wat u wilt weten. Of het nu gaat over EHBO, voeding of gedrag, we geven u graag de meest actuele informatie. De les kunt u bij ons op locatie volgen of op een locatie naar wens. Neem gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Gevraagd en ongevraagd advies Facebook

In verschillende konijnengroepen op Facebook worden vragen gesteld over konijnen. Veel antwoorden of goed bedoelde adviezen zijn niet altijd in het belang van het konijnenwelzijn. Om de konijnen te helpen en de vragensteller te laten nadenken reageer ik regelmatig op een post. Soms reageer ik door een juiste opmerking van een ander leuk of geweldig te vinden. Daarmee onderschrijf ik degene die het advies heeft geschreven. Wanneer er onjuiste informatie staat, reageer ik met een emoji of schrijf ik kort een advies of link ik naar een artikel waar de vragensteller meer informatie kan vinden. Ik probeer zoveel als mogelijk discussie uit de weg te gaan want daarmee zijn de konijnen niet geholpen. 

Konijnenkapper/ Vachtverzorging

Gediplomeerd konijnenkapper.  Bij ons kunt u terecht voor de vachtverzorging van uw konijn. Heeft u een langharig konijn en hulp nodig bij de vachtverzorging, dan helpen wij uw konijn graag. Let op! Ook hier gaat het konijnenwelzijn voor op de perfecte "look". Wanneer een konijn niet gewend is aan vachtverzorging, dan moet dit rustig worden opgebouwd. Daarom vragen wij u om uw konijn te brengen en weer op te halen wanneer het konijn weer klaar is. Mocht u de verzorging in de toekomst zelf willen doen, dan leggen wij dit graag aan u uit. Kijk hier voor onze actuele prijzen!.

Schuilhok

Een konijn vindt het belangrijk om te kunnen schuilen en heeft een natuurlijke behoefte om te knagen. We hebben speciale schuilhokken voor zowel kleine als grotere rassen te koop. Deze hokken worden door de konijnen gebruikt als schuil- en klimhok. Daarnaast kunnen de konijnen ook lekker aan de hokken knagen. Kijk hier voor onze actuele prijzen!

Fotogalerij: schuilhok

Konijnen(zorg)hotel

Heeft uw konijn tijdelijk extra zorg nodig en bent u op zoek naar speciale zorg voor uw konijn? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem voor meer informatie contact met ons op.

In de schoolvakanties vangen we maximaal 10 konijnen op. De konijnen worden all-inclusive verzorgd. Dat houdt in dat u alleen uw konijnen hoeft te brengen en de biks die ze zijn gewend. Wij verzorgen hok, ren en voldoende groenvoer en drinken. 

Dagelijks maken we de wc's schoon en 1 x per week wordt het gehele verblijf schoongemaakt. U betaalt dan ook per week, ongeacht hoeveel dagen uw konijnen bij ons verblijven.

Natuurlijk maken we wel afspraken over eventuele bijkomende kosten voor een plosteling bezoek aan een dierenarts.

Lees hier onze algemene voorwaarden

Fotogalerij: Logees

De afbeeldinggalerij is leeg.